Annelise & Axel

Kære Alle.      

I weekenden blev ni flere fra universitets-kollegierne døbt! Det skete i forbindelse med en udflugt til en nationalpark, der ligger på en lav bjergkam. De unge fra kollegierne kommer fra fattige forhold, og er ikke vant til at komme på udflugt, så de havde virkelig glædet sig meget! Flere norske og en dansk pige, vi kender, var med. De bor over gården i forhold til drengekollegiet og er med i fællesskabet, hvor det er muligt. De deltager i de gudstjenester, der afholdes på kollegiet. Men denne gang var gudstjenesten henlagt til en flod i parken, så de unge kunne blive døbt under samme forhold som Jesus blev det.

Kollegierne har nu eksisteret så længe, at de første har afsluttet studierne og nye unge har overtaget deres pladser. De nye bliver inkluderet i fællesskabet og hører om frelsen i Jesus. Så ville de ni gerne døbes. Vi glæder os sådan over at være en del af dette, skønt på afstand i hverdagen.

Selv om vi er på afstand får vi ofte sms, opringninger eller Facebookbeskeder fra lederne eller beboerne. Natten efter udflugten blev dramatisk på kollegierne. Dels var en pige med i et motorcykeluheld. Det fik vi besked om. Siden lød beskeden, at hun var sluppet med knubs og motorcyklen kunne køre. Dejligt, at vi på den måde får lov at dele deres glæder og sorger. Det andet samme nat var et indbrud på pigekollegiet, hvor en mand var kommet ned via døren til tagterrassen. Han råbte og truede med både kniv og brand. Pigerne stemte vægten mod dørene til værelserne, og han kom ikke ind. De ringede til drengekollegiet, og drengene tog turen på ca 5-10 min dertil, men kunne ikke komme til hjælp, da døren var låst. En modig pige blev opmærksom på at tyven gik på toilettet og styrtede ned ad trapperne og fik lukket drengene ind. De overmandede tyven, og han kom på politistationen.

Vi er glade for, at der er planer om at flytte hele pigekollegiet til den anden halvdel af det dobbelthus, drengekollegiet har til huse i. Det er husejeren, der ønsker, at leje det hele ud til vore kollegier, da de har oplevet, at drengene og lederfamilien er gode at have boende.

I dette år samler LMU ind til oprettelsen af det første universitetskollegium for piger her i Siem Reap og driften heraf nogle år frem. Det er meget vigtigt at finde en ung kvinde, der kan være leder og bo sammen med de unge piger. Kollegiet vil få samme bestyrelse og samme regelsæt som de to velfungerende i Phnom Penh.

Vi har fået familiebesøg af Margrethe, der kommer til Cambodja for 12. gang og Steven på 2½, der kommer her for første gang. Karsten springer over denne gang, men det er tanken, at han kommer til næste år.
 

Kærlig hilsen fra Axel og Annelise