Kære alle.

Det er ikke den agtværdige engelske dronning, vi tænker på med de 90 år. Men det er 90 år siden, der har været så tørt i Cambodja, som i år. Og der er aldrig målt så høje temperaturer. 42,6C i de mest udsatte dele af landet. I floder og søer dør fiskene, og en elefant i Angkor-området faldt død om af varme. Efter 2 meget små regntider er der tørke mange steder i det ellers fugtige land, og mange steder er der knastørt i ellers altid pålidelige vandreservoirer efter 5 måneder uden regn.

Så hvordan går det med at holde hovedet koldt og modet oppe? For os er modet oppe, for vi kan indrette os efter forholdene, først og fremmest ved at sætte kravene ned til vores ydeevne. Vi har jo ingen kvæg, der skal vandes. Der er endnu vand nok til, at haven kan holdes grøn. Men vi sveder hovedpuden våd og kan intet have over os om natten, selv om aircondition står på 18C. Det giver 30C i soveværelset, når vi står op efter en hel nats brug.

Da vi jo arbejder i Countryside Harvest Mission, kender vi mennesker, der har helt anderledes truende problemer på grund af varmen. Nogle af de steder, vi kommer, er de så fattige, at de ingen kvæg har. Det er lige i denne situation godt. De har høns, og de skal også have vand, men der er jo forskel på mængden. I dag er volontørerne med kirkens folk ude i fjendeskoven. Hvad mon de kan berette om forholdene?

Jeg har et særligt ansvar som kontaktperson til årets fem volontører. Det lakker mod enden af skoleåret, og vi er i gang med at planlægge afslutningen. Der er antaget to nye til Siem Reap, men endnu har vi intet nyt om, hvorvidt der er fundet to til Phnom Penh.

Axel skal i gang med aftenbibelskolen. Forberedelserne til Ezekiel er forlængst i orden. Han skulle have haft kurset for et par måneder siden, men vor gode kollega Henrik Jacobsen tilbød at tage et forløb med Johannesevangeliet, da Axel havde meget at lave på det tidspunkt, og flere tjenesterejser. Bunkerne, der lå og ventede for Axels vedkommende, er nu kommet ned på et passende niveau.

Kirken får bygget til i disse uger. Gudstjenesterne holdes i præstefamiliens dagligstue, men vi er alt for mange til, at det kan lade sig gøre, endda selv om der nu er to gudstjenester hver søndag, og børnene er i børnekirke i et nabohus. Kirkerummet bliver omtrent dobbelt så stort som før.

Varme hilsener fra Axel og Annelise.