Kære Alle

“Det bliver så tomt, når julepynten er taget væk”; sådan har flere skrevet. Hos os kan man dog aldrig tænke “tomt” for vi har mere hængt op på væggene end hos nogen som helst andre, vi kender. Årets julegaver har forøget mængden af det ophængte; ikke mindst her i køkkenet, hvor jeg sidder. Under vor ferie i Danmark i sommer fandt Axel kopier af gamle reklameskilte; f.eks.:”Ota Solgryn”; “Den tørstige mand” og “Premier Is” med min barndoms yndlingsis:”Nuggi-nuggi” til 50 øre! Det var tider!!!

Men nu er det også “tider”, for vi skal i gang med et nyt års arbejde; et år, hvor vi kan forvente flere midler, og dermed også sætte mere i værk. Godt nok har vi kun set et foreløbigt budget, og blevet stillet i udsigt, at børnene og de unge i Luthersk Mission vil samle ind til formål i Cambodja. Men forventningen om flere penge at gøre godt med hensætter os i glad forventning og åbner i stilhed for Gud op for nye tanker: Hvor kommer disse penge bedst mennesker her til gode? Det kommer I til at høre mere om i årets løb, for så længe planerne ikke ligger fast og er endelig vedtagne, er det ikke klogt at skrive for meget om det. Men det er dejligt for os at kunne skrive hjem om, at vi forventer gang i nye sager, som vi for tiden er i gang med at udvikle.

Vores december har været meget kølig. Morgentemperaturen har ligget på ca.16 grader og dagtemperaturer på 25. Det holder endnu, og vi nyder hvert øjeblik af dette vejr. Men cambodjanerne synes det er forfærdeligt og lider virkelig under det. De andre år har der været en uges tid med køligt vejr; men i år har det varet en måned indtil nu.

Tak for mange julehilsener; 111 elektroniske og 4 postbesørgede. De sidstnævnte skal der nok komme flere af. De ligger på postkontoret i Phnom Penh og venter på at blive afhentet. Vi er glade for at kunne følge lidt med i, hvordan vore mange venner og bekendte har det. 111 julemails er mange, men sidste år fik vi 136.

Fredag skal Axel en tur rundt til de landsbyer, der i det kommende år kan forvente jævnlige besøg af de medarbejdere, der er tilknyttet vort arbejde. Lørdag tilbringer vi i selskab med en gruppe svenskere, der skal orienteres om arbejdet. Blandt dem er Viktoria, som tidligere var vor kollega. Søndag er der gudstjeneste i vor lokale kirke, hvor volontørerne Mathias og Marcus i hverdagene gør en stor indsats med undervisning, og med at være sammen med de jævnaldrende fra kirken i fritiden.

Sådan kommer dagligdagen igang igen efter en dejlig jule- og nytårstid, som vi har delt med gode venner af mange nationaliteter.

Kærlig hilsen fra Axel og Annelise.