Annelise & Axel

Kære Alle.

Cambodja er fjernsynets land. At sidde foran skærmen er et yndlingstidsfordriv. Det er vist et af lighedspunkterne med Danmark! Til gengæld er der ikke mange læsere her. Ikke så mærkeligt når man tænker på sværhedsgraden af skriftsproget.

Hvis man som cambodjaner kun orienterer sig om samfundsforhold via TV-avisen, får man ikke alle nyheder med. Det samfundskritiske har ingen plads; ej heller begivenheder, der finder sted, hvis det ikke er regeringens ønske at folket skal vide om det.

Den mest aktuelle nyhed, at hovedstadens indfaldsveje har været spærret med pigtråd for at hindre en varslet protestmarch, har ikke været i TV. Ej heller at tåregas og vandkanoner har været i brug mod en meget stor folkemængde, der lammede trafikken totalt i timevis i flere af hovedstadens knudepunkter. Skydevåben har været i brug, og p.t. er mindst en dræbt og adskillige sårede.

Protesten gælder forløbet af parlamentsvalget for en måned siden. Oppositionen hævder, at det ikke er gået ærligt til. Man har så ventet på resultatet af fintællingen. Den viste, at resultatet blev nøjagtigt det, regeringen bekendtgjorde to timer før valgstederne lukkede! I flere uger har landet ventet på en kraftig reaktion, og vores bevægelsesfrihed i landet har været noget begrænset, især i nærheden af Phnom Penh.

Disse uroligheder har ikke været nær så voldsomme som andre steder i verden, der har pressens bevågenhed. Men vi føler os naturligvis påvirket af situationen og tænker på, hvordan det skal gå frem over. Ingen LM-udsendinge har været i farlige situationer. Til jer, der læser dette og er bedende mennesker: Bed om fred og retfærdighed, og at landets ledere må tjene folkets bedste!

 Vi er fuldtallige nu, når det gælder LM-udsendinge.

Volontørerne Marcus og Mathias er gået i gang med undervisningstilbud indenfor engelsk og IT i kirken. Vi har allerede haft mange gode samvær med dem og glæder os over dem.

Familien Jacobsen kom tilbage efter orlov i denne uge. Dejligt!

 Om få dage kan vi markere ti-året for vor ankomst til Cambodja og dermed også at LM begyndte at arbejde i et nyt missionsland. Der er mange ting at tænke tilbage på med glæde. Andet blev lærerige udfordringer.

 Summa summarum: Der er flere kristne nu end for ti år siden. Leveforholdene er væsentligt forbedrede i landet. Vi har taget del i dette og kan få øje på sporene efter det, vi har været involveret i. Konklusion: Vi har grund til glæde og taknemmelighed. Til jer, der har stået bag os og gjort indsatsen mulig: Glæd jer sammen med os!

 Kærlig hilsen fra Axel og Annelise